(És úgy tűnik, mi is)

Budapest nyerte az Európai Mobilitási Hét 2008. évi fődíját. tudhattuk meg tegnap EU hivatalos forrásból, meg az MTI-től. Szólnak a fanfárok, csókok és örömkönnyek homályosítják el az ünnepi tűzijátékot.


Az indoklásban külön kiemelik, "hogy Budapest helyi művészekkel és szervezetekkel karöltve színes programkínálattal népszerűsítették a fenntartható városi közlekedést: két egymást követő napot autómentessé nyilvánítottak, neves közreműködők részvételével úgynevezett „Eljutási versenyen” igazolták a tömegközlekedés hatékonyságát, szabadtéri kiállításon tiszta és energiahatékony közlekedési járműveket mutattak be, konferenciát tartottak a levegőminőségről és a zajtérképek készítéséről, valamint megrendezték a „Sétálóutcák napját”, egy kis belvárosi és Duna-parti sétára buzdítva a városlakókat."

A szövegből csak egy valami nem derül ki, hogy volt azon a napon egy valódi civil kezdeményezés, egy alig 10.000 főt „megmozgató” Critcal Mass nevű rendezvény, melyet különösebb felhajtás nélkül 2004-óta évről-évre egyre nagyobb sikerrel rendeznek meg.

Utóirat: A magyar hírforrások is  tesznek erre a civil-bringás ügyre. Egy üdítő kivételtől (Hírszerző ,) eltekintve mind kritika nélkül nyalta be az MTI hírt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr66962777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása