A Bokros Lajos és az MDF körüli hercehurca egyértelműen bebizonyította, hogy Magyarországon az Európai Unió szinte kizárólag csak belpolitikai eszközként használható.

Ha valaki figyelte az elmúlt hetek híreit, láthatta, hogy vált az európai parlamenti választások kérdése pillanatok alatt a címlapokra helyezte az MDF-et. Nem kicsit... nagyon. Na persze ez csak az eszköz volt, arról egy szó sem esett, hogy ez VALÓJÁBAN miért lenne jó az országnak. A kommunikáció ugye az, hogy "Bokros Lajosnál jobban senki nem ért a pénzügyi gazdasági válság kezeléséhez". - mondja Ibolyka. 

Dehát könyörgöm!!!

Ha valaki venné a fáradtságot és végiggondolná, hogy miért jó nekünk Bokros az EP-ben, rájönne, hogy szerencsétlen Lajosunk még CEUs professzorként is jobban tudja befolyásolni a gazdasági válság magyarországi kezelését, mint EUs képviselőként.

Tegyük fel, hogy az MDF megszerzi az 5 százalékos küszöböt (bár ez szinte kizárt), és tegyük fel, hogy Bokros bejut az EP-be. Tagja lesz egy több mint 700 fős képviselőbandának. Igaz így tagja lesz az egyik legnagyobb (most a legnagyobb) képviselőcsoportnak (EPP-ED), és a mostani MDF-es EP-képviselőhöz, Olajos Péterhez hasonlóan bizonyára szorosan együttműködik majd a Fidesszel (ami mondjuk elég vicces lesz, tekintve, hogy Horn Gyula volt pénzügyminiszteréről beszélünk), de akkor is csak egyetlen képviselő lesz, aki mögé nem fog felsorakozni az egész Parlament, vagy az egész EU, ha füttyent egyet...

Legnagyobb befolyásolási szerepe akkor lesz, ha egy témában kinevezik jelentéstevőnek. Ekkor ő fogja elkészíteni a jelentést egy olyan javaslatról, amihez a Parlamentnek nem lesz köze, hiszen azt a Bizottság (kvázi EU-kormány) nyújtja be... Ehh... Én nagyra tartom az Európai Parlament szerepét, de azért ne higgyük azt, hogy egyetlen képviselő Brüsszelből megváltaná a világot...

Mindenesetre az a véleményem, hogy az MDF elnökség sem gondolta ezt, sőt, minden valószínűség szerint ők is úgy vélik, esélyük sincs bejutni, hát legalább akkor kavarjuk egy kicsit meg a szart, és kerüljünk címlapra, jól jöhet az még a belpolitikában.

Azzal persze vitatkozom, hogy ez mennyire volt jó "kampányfogás", hiszen ellehetetlenítette a párt parlamenti frakcióját. A tapasztalt és régóta készülő Olajos Péter kilépett, a "20 éve tag" Csáky kilépett és megpattant Kószó Péter is.

Arra már nem is pazarlom a szót, mennyire szánalmas, hogy a hangsúly itt sem azon volt, hogy kilépett a pártból az MDF egyetlen EP-képviselője, akit hátbaszúrtak Bokros jelölésével, hanem hogy kilépett Csáky és összedől a frakció...

A dologhoz már csak annyit, hogy az összes lehetséges reggeli műsorban nyilatkozó Bokros egyetlen egyszer sem beszélt arról, hogy mit is szeretne az EP-ben működni, hogy akarja Brüsszelből megakadályozni a hazai válságot... De legalább azt beismerte, hogy "jobban járnánk" ha ő miniszterelnök lenne. Szép magyar demokrácia: "majd én megmondom, nektek mi a jó"

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr30993471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.10. 16:07:53

Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni?Egyetlen ember létezik, aki megmentheti az MDF-et. Boross Péternek hívják, Magyarország miniszterelnöke volt. Kérdés, ő mit akar.   Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Msreleváns 2009.03.10. 13:53:28

Most látom, hogy van egy az előbbi bejegyzéshez nagyon jól kapcsolódó Reakciós poszt: reakcio.blog.hu/2009/03/10/one_bokros_fits_all

Fogyassztátok!

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.10. 16:11:28

Olajos marad Brüsszelben, s továbbra is a környezetvédelemmel fog foglalkozni. Ezt eddig nagyban csinálta, most kisebb méretekben fogja. Kár érte, nem csak az ország, de Európa is veszt vele. Bokros esetleg átvehetné Fazekas Szabolcs szerepét, mert ő már nem hiszem, hogy bejut. De Gurmai jól ellesz Bokrossal, vérmérsékletük hasonló. Ha Bokros bejut, biztosan megtalálja a helyét, hiszen az EP inkább hosszútávú tervekkel foglaltoskodik. De ezek szerint nem ez volt a terv, s nem is hiszem, hogy bejutna. Lehet, hogy valakik valahol megírtak egy forgatókönyvet, Dávid és Bokros szereplők ebben, mi pedig csak nézünk mit a moziban.
süti beállítások módosítása