ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

Még füstölög a mailboxunk a Herczog Edit MSZP-s EP képviselő kabinettjétől „Bakiparádé a fidesz „energiakoncepciója” tárggyal érkezett dörgedelmes nyilatkozatától. A csatolt sajtóanyagban a képviselőasszony vehemensen ekézi Gyürk András kollégáját egy február elején tett nyilatkozata miatt, melyben Fideszes néppárti képviselő tétlenséggel vádolja a magyar kormányt „az alternatív ellátási útvonalak kiépítése, az energiahatékonyság javítása, valamint a megújuló energiaforrások támogatása területén.”

Nem tisztünk megvédeni Gyürk úr álláspontját, sőt egy percig sem kételkedhetünk abban, hogy a képviselő nem véletlenül hallgatja el, hogy az Országgyűlés 2008. április 17-én elfogadta a 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepciót,” (Vö: csúsztatás), valamint egy cseppnyi kételyünk sincs azzal kapcsolatban, hogy „Gyürk András közleménye arra is újabb bizonyítékul szolgál, hogy a Fidesz előszeretettel mond mást itthon, mint külföldön.” (jobbára ezért fizetik, ha jól sejtem).

Az azonban, hogy ne mondjam kissé tragikomikus, hogy a képviselőasszony mindösszesen másfél flekkes „tényszerűnek szánt” leleplező anyagába két kapitális hiba is becsúszik:

„ …Gyürk Andrásnak tudnia kell, hogy az alternatív gázvezetékek megépülése nem csökkentheti hazánk gázfüggőségét, csupán ahhoz járulhat hozzá, hogy kevésbé függjünk az orosz földgáztól.” – Értjük ugye: nem csökkentheti a gázfüggőséget, csak kevésbé függünk majd az orosz gáztól, Világos  
 

Tisztelettel hívnám fel a figyelmet, hogy kollégáim életéből mintegy 40 percet rabolt el, amíg rájöttünk, hogy nem mi maradtunk le a 2009. február 9 – i EP ülésről, mindösszesen arról van szó, hogy a képviselőasszony kabinetjében nem olvasták az EP hírek hivatalos oldalát 2009. február 2-án.

 

További sikerekben gazdag, színvonalas és jó munkát kívánok!

Ajánlott olvasmány: Összekaptak a képviselők: Van-e energiastratégiánk

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr75952513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.02.22. 22:06:54

Üdv!
Most bukkantam a blogodra, és kénytelen vagyok rögtön kötekedni :-) a gázfüggőséges szövegben semmi hiba nincs ugyanis. Valóban nem lesz kisebb a gázfüggőségünk. Csak éppen nem kizárólag az oroszoktól fogunk függni ebből a szempontból, hanem a türkménektől vagy kiktől is, tehát csak akkor lesz probléma, ha egyszerre van gond mindkét forrással.

Msreleváns 2009.02.23. 10:08:49

Kénytelen vagyok megvédeni nemreleváns kollégámat.
Tisztában vagyunk vele, hogy az útvonalak diverzifikációja önmagában nem járul hozzá a gázfüggőség csökkentéséhez, de Herczog mondata a két képviselő közti vitában akkor is értelmetlen.
Gyürk András annyit mondott: "Az évértékelőben fontos szerepet kapott a gáztól való függőség mérséklése. Ezért is érthetetlen számunkra, hogy miért övezte hallgatás az alternatív szállítási útvonalak ügyét, vagy az energiahatékonyság kérdését."
Érted... Senki nem mondja, hogy itt cakk um pakk a gázfüggőségről lenne szó... Tehát érthető akár az orosz gáztól való függőség csökkentése is. Akkor mégis miért kell leírni egy ilyen mondatot?
"az alternatív gázvezetékek megépülése nem csökkentheti hazánk gázfüggőségét, csupán ahhoz járulhat hozzá, hogy kevésbé függjünk az orosz földgáztól."
A kritika egy csúsztatás, ráadásul rosszul is sikerült, mert ha ezt egy laikus olvassa körberöhögi őket.
süti beállítások módosítása