Az EÁK online vitájának összesítése szerint az eszperantó hiánya a legégetőbb probléma ma Európában.

Az EÁK színhelyén parázs vita zajlik. Ha csak az oktatás területét nézzük: A jelen lévők a diplomák elértéktelenedését, a kisebbségi pedagógusok hiányát, a szakképzés vonzóbbá tételét értékeli égető problémaként, vagy sürgős feldatként.

Senkinek nem jut eszébe azt mondani, hogy az eszperantót kellene az első idegen nyelvként, közös európai nyelvként bevezetni.

A honlapot elnézve nem kell sok logika ahhoz, hogy valaki rájöjjön itt bizony az eszperantó-fanok európai szintű összeesküvéséről van szó.

A történethez hozzátartozik, nem csak Magyarországon, hanem Szlovéniában, Írországban és Ausztriában is nyerő téma volt az eszperantó bevezetése!

Már majdnem elkezdtem méltatlankodni magamban, hogy miféle gerilla mószer ez, hiszen csak egy elhanyagolható kisebbség akaratoskodásáról van szó!

Aztán végiggondoltam, hogy tulajdonképpen mi alapján is mondom ezt... Nincs a kezemben semmilyen adat arról, hogy hány eszperantó-hívő van Európában. Még csak benyomásom sem lehet, hiszen nincs a homlokukra írva.

De ha egy kisebbségről is van szó, a lobbierejük ezek szerint nagy lehet, hiszen voltak annyira szervezettek, hogy ráuszították magukat egy egészeurópai konzultációra és azt a ltszatot tudták kelteni, hogy Európalegnagyobb problémája, hogy nincs közös nyelv. Ha nem islesz foganatja, azt biztosan elérték, hogy beszélünk róluk.

Csakhogy rossz lóra tettek Az EÁK online verziójának látogatottsága láthatóan nem túl magas, vagyis az eszperantó fanok maguknak "blogoltak".

A mai EÁK pedig csak említlegesen szólt róluk. ElmondtákA bejelentést követően mindenki el is felejtette őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr871016384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása