Ezúton szeretném felhívni minden kedves újságíró és szerkesztő, televíziós és rádiós bemondó figyelmét, hogy az Európai Unió közvetlenül választott képviselőinek testületét 1979 óta EURÓPAI PARLAMENT-nek és nem Euró Parlamentnek vagy Európa Parlamentnek, stb. hívják.

A különbség azért is fotos, mert az Európa Parlament egy másik nemzetközi szervezet, az Európa Tanács intézménye, vagyis nem összekeverendő. Tudom, hogy bonyolult, de azért szerintem a Híradóban, főcímben nagyon ciki elrontani...

Köszönöm!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr951006768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerardus A. Lodewijk 2009.03.18. 19:35:43

Tökéletesen egyetértek. Ugyanígy az EU sem Európaunió, hanem Európai Unió.

Kicsit talán off: régóta szeretném megtudni, miért van az, hogy egyes intézményeknek birtokosa Európa (az Európai Unió Tanácsa, az Európai Közösségek Bizottsága), másoknak meg jelzője (Európai Parlament, Európai Számvevőszék). Nem lehetne/kellene egységesíteni? (Az alapító szerződések egyébként egyszerűen Tanácsról, Parlamentről stb beszélnek, birtokos és jelző nélkül.)
süti beállítások módosítása