Szombat. Iszonyatos dugó a Ferenciek terén az Astoria irányába... Próbálok eljutni a Petőfi Irodalmi Múzeumba. Szűk utcák, mégis lépten nyomon építkezés. A piros lámpánál Fedél Nélkült nyújtanak felém, az Astoria szállóból mosolyognak a turisták. Kontrasztos... gondolom magamban.

Éppen az Európai Álampolgári Konzultációra (EÁK) tartok, ahol 50 magyar állampolgár fogja megvtatni az európai gazdasági és szociális problémákat. De mégis hogyan? Hogy fogjuk a társadalmi szakadékot eltüntetni, a gazdasági helyzetet helyére billenteni, a szociális támogatásokat gatyába rázni, az egészségügyet normalizálni, mi 50-en?

Ahogy azt korábbi posztomban említettem, elhívtak az EÁK-ra, hogy közvetítsem a vitát.

Hát itt vagyok.

Éppen kávészünet van, nyüzsögnek az emberek. A szervezők kedvesen kerítenek nekem egy netkapcsolattal ellátott számítógépet. Persze csak egy kis telepakolt asztalon kapok helyet, de ez nem számít, hiszen nekem éppen az lesz a feladatom, hogy "ne legyek túl feltűnő", ugyanakkor mindent lássak.

Bárszékemen ücsörögve a demográfiai adatokra várok, melyet "12:50 és 13:00 között" kellene nektek bemutanom...

Hallgatom a körülöttem vitatkozó csoportokat. "Ausztriában sokkal jobb dolgozni!" - hangzik jobbról. "Az újfajta energiaforrások nem kapnak elég támogatást!" - hangzik balról... Kinek, mi dominálja a hétköznapjait... "Te jó ég!" - gondolom magamban, "Hogy lesz ebből egységes álláspont?"

Mert ugye ez lenne a cél. Egy közös dokumentum, amit átnyújtanak a "kulcs döntéshozóknak". Na majd meglátjuk. Végülis még csak 15 perce vagyok itt. Akár valami jó is lehet. Annyi biztos, a vitát irányító moderátorok minden megtesznek, hogy egy irányba tereljék a szerteágazó gondolatokat.

Az biztos, hogy nem fogjuk feltalálni a spanyol viaszt... de legalább GONDOLKODUNK! Azt csináljuk, ami manapság az emberek életének csak egy töredékét jellemzi.

Nemsokára jelentkezem!

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr551015986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása