Tegnap arról olvastam, hogy Orbán Viktor külföldön kezdi a Fidesz EP kampányát. A cikk lényege valami olyasmi volt, hogy Orbán sorban meglátogatta az ország körüli ideológiai bratyóit (akik persze lehetőleg kormány, vagy államfők) és teljesen másról beszélget velük, mint ami az egész látogatás célja. A tracsparti ugyanis a gazdasági válság borzalmairól folyik, míg az egész egy ügyes PR fogás a pártnak: Lám-lám Viki bá' még külföldön is mekkora ember, őt mindenhol fogadják.

Na, de az imént hír-böngészés közben láttam, hogy bizony ezt már a magyar kormány feje sem hagyhatta annyiban: Gyurcsány kiruccant Brüsszelbe. És tulajdonképpen ez az egész dolog még kapóra is jött neki, mert azon túl, hogy a péntekre várható Orbán-Merkel meeting sehol nincs a Feri-José páros brüsszeli puszipartijához képest, Gyurcsány még nemzetközi támogatást is szerzett a válság közepette végrehajtandó adóemelési csomagjához.

Arra persze sem az MTI híre, sem más médium nem mutat rá, hogy gyakorlatilag Gyurcsány is, Barroso is csak a saját nótáját fújja. A Bizottság hetek óta azt kommunikálja, hogy a nyugatnak is szolidaritania kell a kelettel, Magyarország vonatkozásában meg azt, hogy a konvergencia jó eredményeket mutat. Ez utóbbiról a jelentés azonban még Gyurcsány múlt hétfői "patrióta gazdaságpolitika" bejelentése előtt készült, vagyis Gyurcsány és Barroso teljesen más dolgokról beszéltek, Barroso pedig "elfelejtett" reflektálni az azóta történő, protekcionista magyar gazdaságpolitikai lépésekre.

Nesze neked Európa... Éppen ez az überudvarias diplomácia lesz a veszted!

Visszatérve az alaptémára: örömmel jelentem be, hogy a 2009-es Európai Parlamenti Választások magyar kampánya BEINDULT! Az első játszma nemzetközi színtéren 0:1 Gyurcsánynak, aki lepörögte Orbánt. Persze a játszma még nem dőlt el, a pénteki Merkel-találkozón meglátjuk, hogy Orbán javít-e 1:1-re!

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr73963301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása