Kirabolták az EP brüsszeli épületén belül található bankfiókot!

Na ehhez aztán igazán szemtelennek, agyafúrtnak, vagy éppen nagyon hülyének kell lenni!

Az EP-be bejutni nem olyan egyszerű, hiszen a rendszeres dolgozóknak belépőkártyájuk van, plusz ellenőrzik őket, a látogatókat meg lefotózzák, felveszik az adataikat és szintén ellenőrzik. Szerintem egyetlen dolog történhetett: valaki elvesztette a belépőkártyáját, és a nem annyira becsületes megtaláló szélsebesen (még mielőtt letiltják) kitervelte és végrehajtotta a rablást. Persze lehet, hogy valaki felvetette magát a személyzetbe, hogy aztán bankot raboljon, de ez elég abszurd és bonyolult lenne.

Bár nem szeretnék felcsapni sem Ms Marple-nek, sem Poirot-nak, és a legkevésbbé sem vonzanak az öreg autók és a ballonkabát, mégis úgy vélem, hogy a mi kis pimasz rablónk így akart borsot törni az EP, vagy az EU orra alá. Kicsit felrázni a kényelmes székekben ülő képviselőket.

Vagy csak egy ügyes kampányfogásról lenne szó, hogy felhívják a figyelmet az intézményre a júniusi EP-választások előtt???

Persze a betörés nem maradhat kémregény nélkül: "A támadásra egy nappal azután került sor, hogy kiszivárgott, A Bizottság vezetői rövid figyelmeztetést köröztettek az alkalmazottak között arról, hogy „napról napra nagyobb a kémkedés veszélye”. Az újságírók, a lobbisták és a gyakornokok jó álcát biztosítanak a kémtevékenységre, olvasható a figyelmeztetésben." - írja az EurActiv.hu

Már eleve az is abszurd, hogy egy ilyen belső biztonsági üzenet eljut a sajtóba. Túl sokan dolgoznak ezekben az intézményekben, akik felelősség nélkül bármit ki tudnak szivárogtatni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://relevanstartalom.blog.hu/api/trackback/id/tr2941248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommygun 2009.02.22. 23:24:22

Az EP kitűnő célpont volt. Ha valamilyen EU-s badge-szerűség van nálad, simán beengednek, még a detektoron sem kell átmenned. Ha pedig túl vagy a rabláson, elég ha a kapu közelébe jutsz, mert a biztonságiak nem tehetnek semmit ahogy elhagyod az épületet. Arrl nem beszélve hogy minek menekülni, abban a böhöm épületben akárhova el lehet bújni pár órára, aztán ha lecsillapodtak a kedélyek, szépen kisétálsz...
süti beállítások módosítása